Βουλή: Αποχωρεί από την ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μιλά ο Τσίπρας


Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Σε αυτό το ολοκληρωτικό σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει, δεν θα αποδεχθούμε να γίνουμε παρακολουθητές αυτής της πολιτικής αθλιότητας και της εκστρατείας εξόντωσης πολιτικών σας αντιπάλων», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σας αφήνουμε μόνοι σας να το ευχαριστηθείτε», σχολίασε.

Το σενάριο αυτό όπως και το ενδεχόμενο να μην μιλήσει επί της ουσίας της σημερινής διαδικασίας ο Αλέξης Τσίπρας κυκλοφορούσε από νωρίς το απόγευμα στους διαδρόμους της Βουλής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζαν αν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση.

«Δεν έχουμε εικόνα. Το λογικό είναι να αποχωρήσουμε, αλλά δεν γνωρίζω τι θα γίνει τελικά», έλεγε στο CNN Greece βουλευτής που εκλέγεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να καταφθάνουν στη Βουλή κι η εικόνα που μετέφεραν ήταν πως θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του κόμματος και πως θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Τίποτα από τα δύο τελικά δεν έγινε. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελικά να μην μιλήσει και να περιοριστεί στην πρωινή του ομιλία για τα εθνικά.

Βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν στους διαδρόμους πως είναι «στριμωγμένος με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας» με συνέπεια να μην έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ