Ισότιμα με τα ελληνικά απολυτήρια θα είναι και αυτά των ελληνικών σχολείων σε Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο

Τέλος στο ζήτημα που υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια με την ισοτιμία των απολυτηρίων των ελληνικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου φαίνεται πως δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νομοσχεδίου, ισότιμα με τα ελληνικά θα είναι τα απολυτήρια που θα λαμβάνουν οι μαθητές με ελληνική υπηκοότητα από τα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ίμβρου (φωτογραφία).

Το θέμα της ισοτιμίας απασχολούσε πολλά χρόνια το υπουργείο και φέτος φαίνεται πως δόθηκε το πράσινο φως για να βρεθεί η λύση. Ουσιαστικά, το σχέδιο νόμου προβλέπει την ισοτιμία των απολυτηρίων, χωρίς να υπάρχει πλέον ανάγκη για τη διαδικασία μεσολάβησης της διοικητικής ισοτίμησής τους, η οποία γινόταν στο παρελθόν.

Πάντως, εκτός από ορισμένες μεμονωμένες ρυθμίσεις, το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό εν μέσω καλοκαιριού και καμία διάθεση για διάλογο, ώστε να αναπτυχθούν και διαφορετικές απόψεις για το εν λόγω σχέδιο νόμου. Επίσης, υποστηρίζουν πως το νομοσχέδιο υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του θεωρεί πως οι ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά σχολεία είναι η απάντηση στο «ασφυκτικό και συγκεντρωτικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, στην αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στην έλλειψη ευελιξίας στα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα και σε πρόσθετες εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες, στους περιορισμούς στις δυνατότητες επιπλέον απασχόλησης των εκπαιδευτικών και σε περιορισμούς στη χρήση εγκαταστάσεων».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ