Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την τουρκική προκλητικότητα


Με ενεργητική πολιτική, ο πρωθυπουργός, εμφανίζεται αποφασισμένος «να κάνει ό,τι χρειαστεί, για να μην κάνει ό,τι χρειαστεί», όπως ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτο χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ηρεμία που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο εκτιμάται θετικά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει ο συναγερμός.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα θα έχουμε μπαράζ επαφών με τις ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών τόσο για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, όσο και για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, το πρωθυπουργικό επιτελείο είχε προαποφασίσει τις εν λόγω συναντήσεις προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των κομμάτων για τα οφέλη της Ελλάδας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ωστόσο οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αλλάζουν σίγουρα την ατζέντα των συζητήσεων.

Πώς αντιμετωπίζεται η τουρκική προκλητικότητα

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με διμερείς επαφές εκφράζει την στάση της κυβέρνησης της τελευταίες ώρες. «Είμαστε με την πλευρά του δικαίου, είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε αυτοπεποίθηση», τόνιζε στο Newsbomb.gr ανώτατη κυβερνητική πηγή. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτον στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή αλλά και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την Τρίτη επικοινώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η πρεσβεία μας στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με τις Αρχές μας παράλληλα ενημέρωσαν την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τον Ο.Η.Ε., καθώς και τις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Γιατί δεν έχει γίνει σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Σφοδρή ωστόσο ήταν κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή με αφορμή τα εθνικά μας ζητήματα, εγκαλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

«Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ελάχιστες μέρες μετά την κρίση που προέκυψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα» σημείωνε στο Newsbomb.gr, κορυφαία κυβερνητική πηγή.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζουν πως τον Οκτώβριο του 2018 (τον οποίο φέρνει ως παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ), όταν η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη Navtex δεσμεύοντας περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο σημείο που τέμνεται με την κυπριακή και την αιγυπτιακή ΑΟΖ και έβγαλε στην περιοχή το Barbaros, ο ίδιος -ως πρωθυπουργός τότε- δεν συγκάλεσε ούτε ΚΥΣΕΑ, ούτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλ’ ούτε καν ενημέρωσε τους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αντίστοιχα, ωστόσο, απαντώντας στην κριτική, τονίζεται πως ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Πέμπτη, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

– Στις 12:30 με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.

– Στις 13:30, με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

– Στις 18:15 με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο.

– Στις 19:30 με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 9:30.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ