Συνεχίζεται η μάχη με τις πύρινες γλώσσες στις Κεχριές Κορινθίας


Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν κάτοικοι και πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι πύρινες γλώσσες κατασπάραζαν τα πάντα στον πέρασμά τους. 

‘Ηδη από την μανία της φωτιάς δέκα σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή επιχειρούν από αέρος 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.  

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία.

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν και τα Αθίκια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.Από την φωτιά δε γλύτωσε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορινθίων που μίλησε στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξαν ισχυροί άνεμοι και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Υπάρχει όπως είπε συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και με τα μέσα που αναμένονται να καταφτάσουν στην περιοχή ίσως η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο μέσα στην ημέρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ