Τούρκος αναλυτής: Πιθανή η ανάπτυξη πυραύλων στα τουρκικά παράλια απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου


Το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναπτύξει πυραύλους στα παράλια, απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου, αποκαλύπτει ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Καντίρ Ντογάν, σε δηλώσεις του στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Şafak».

Σύμφωνα με τον Καντίρ Ντογάν, η Τουρκία δεν αποκλείεται να αναπτύξει τα συστήματα Bora και Atmaca (πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος μπορεί να πλήξει πλοία στη θάλασσα) στα παράλια για να αποτρέψει πιθανή επίθεση από την Ελλάδα.

δεν αποκλείεται η Τουρκία να αναπτύξει τα συστήματα Bora και Atmaca (πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος μπορεί να πλήξει πλοία στη θάλασσα) στα παράλια για να αποτρέψει πιθανή επίθεση από την Ελλάδα.

Ένας άλλος τρόπος αποτροπής, σύμφωνα με τον Καντίρ Ντογάν, είναι η χρήση μαχητικών F-16 και drones. «Η Τουρκία έχει περισσότερες από μία στρατιωτικές επιλογές. Τα συστήματά μας έχουν αποδείξει την αξία τους σε διάφορες περιοχές. Η ενεργή χρήση τους στην περιοχή θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης», ανέφερε ο Τούρκος αναλυτής αμυντικών θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους αναφέρονται στον στο συναγερμό που έχουν τεθεί Αθήνα και Άγκυρα λόγω της έκδοσης της Navtex της Τουρκίας, με κάποιους τίτλους μάλιστα να μιλούν ακόμη και για κατάσταση σχεδόν πολέμου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «νικηφόρα» αντίδραση της Τουρκίας απέναντι στη στρατιωτική κινητοποίηση της Ελλάδας, ενώ σε δηλώσεις του στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Şafak» ο πατέρας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιουρντενίζ, προειδοποιεί ακόμη και για χρήση του δικαιώματος «αυτοάμυνας» της Τουρκίας σε περίπτωση που η Ελλάδα ανοίξει πυρ.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ