Εκκενώσεις, αναζωπυρώσεις και δεκάδες ζημιές στις Κεχριές – Να κηρυχθεί η Κορινθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος (video)


Για δεύτερη ημέρα σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές παραμένει εκτός ελέγχου, με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης, τη στιγμή που κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθούν και νέες (προληπτικές) εκκενώσεις οικισμών.  

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται αναζωπυρώσεις στο Γαλατάκι και στο Αλαμάνο, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Κορινθίων να κρίνει απαραίτητο να δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Ντράσσα, καθώς και του ράντζου-κατασκήνωσης «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας, με τα παιδιά που βρίσκονται στο χώρο να μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως αναφέρει ο ίδιος «θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ. Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια. Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η εικόνα βελτιώνεται, ωστόσο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Δεν απειλούνται σπίτια

Το καλό της υπόθεσης είναι πως αυτή την ώρα τουλάχιστον δεν απειλούνται σπίτια, καθώς οι αναζωπυρώσεις σημειώνονται εντός δάσους και καμένης δασικής έκτασης. Έχουν προκληθεί δεκάδες ζημιές από τη φωτιά, με αναφορές για καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχουν γίνει στάχτη, εξωτερικούς τοίχους σπιτιών και πέργκολες κυρίως, με αρκετά να είναι και τα ζώα που έχουν καεί, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί άλλες οικίες, πέρα από εκείνη στο χωριό Αλαμάνο.

Επιπλέον από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα όχημα της πυροσβεστικής με τους πυροσβέστες να γλιτώνουν από τις φλόγες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και 1 ελικότερο του στρατού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχουν καταφθάσει ενισχύσεις ακόμη κι από τη βόρεια Ελλάδα.

  • Δείτε και σχετικά ρεπορτάζ:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ