Βουλή: Τέσσερα νομοσχέδια της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια


Βουλή: Τελευταία εβδομάδα νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου για την Βουλή των Ελλήνων η ερχόμενη, πριν την διακοπή των εργασιών της για τον 15Αύγουστο. Η Διάσκεψη των Προέδρων προγραμμάτισε να εισαχθούν τέσσερα νομοσχέδια της κυβέρνησης για συζήτηση και ψήφιση, που η επεξεργασία τους ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων, ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την έρευνα, την καινοτομία και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και λοιπές διατάξεις».

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 28 Ιουλίου, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις».

Την Πέμπτη, 30 Ιουλίου προγραμματίσθηκε να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας – Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ολομέλεια προγραμματίσθηκε να διεξαχθεί μια ειδική συνεδρίαση που θα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των φαινομένων του μπούλινγκ (bullying) και του τράφικινγκ (human trafficking), πρωτοβουλία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπων της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτός θα διεξαχθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας 27 Ιουλίου, το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουλίου αλλά και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ