Φωτιά Κεχριές: Τραυματισμός πυροσβέστη στην φωτιά στην Κορινθία


Φωτιά Κορινθία: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για δεύτερο 24ωρο, καθώς η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Κεχριές Κορινθίας δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο – Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στην περιοχή Ξυλοκέριζα

Τραυματισμός πυροσβέστη υπήρξε πριν από λίγο στην περιοχή Ξυλοκέριζα στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hlektra.gr ο πυροσβέστης ο οποίος επιχειρούσε στο σημείο για την κατάσβεση έχει χτυπήσει στο κεφάλι και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Πύρινη «κόλαση»

Σε «Κρανίου τόπου» έχουν μετατραπεί πολλά τμήματα της δασικής περιοχής στις Κεχριές, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη συνεχίζει να καίει… ό,τι βρει μπροστά της.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, δόθηκε προληπτικά εντολή για εκκένωση για άλλους δύο οικισμούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκκενώθηκε ο οικισμός Ντράσσα και ο Ρυτό, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, εκκενώθηκε και η κατασκήνωση – Ράντζο στο Σοφικό.

Επίσης, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, το μέτωπο πίσω από το χωριό Άη Γιάννης είναι τεράστιο.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ