«Δώρο ζωής» από 59χρονη που ξεψύχησε στην Κέρκυρα: Έδωσε όργανά της για μεταμόσχευση


Με το αίσθημα της ελπίδας γέμισαν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας οι συγγενείς μιας 59χρονης γυναίκας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, δωρίζοντας τα όργανά της για μεταμόσχευση.

Η 59χρονη γυναίκα που κατέστη εγκεφαλικά νεκρή, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της εν λόγω νοσοκομειακής μονάδας.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, η λήψη των οργάνων έγινε στο χειρουργείο της μονάδας, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

«Η διοίκηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης, που παρά τη φόρτιση και τη θλίψη έδωσαν τη συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν την απώλειά τους σε δώρο ζωής», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω ανακοίνωση.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία που έχει η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά το θέμα της δωρεάς οργάνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα αυτό, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καταστεί εφικτή η δωρεά αυτή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ