Πυρκαγια στις Κεχριές: Εκκενώνεται και το Σοφικό – Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Copernicus» της Ε.Ε. για το Νομό Κορινθίας (video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί επίσημα η ανατολική Κορινθία, με τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή να μαίνεται ανεξέλεγκτη έως και αυτή την ώρα, έχοντας αναπτυχθεί, πλέον, σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».

Την ίδια στιγμή, η περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί την εκκένωση ενός ακόμη οικισμού και πιο συγκεκριμένα του Σοφικού, καθώς η φωτιά, πλέον, αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Ανάλυση δορυφορικών εικόνων

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν δωρεάν από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του έργου τους. 

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here