«Ζήτω που κάηκαμε»: 72 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα μόνο το τελευταίο 24ωρο – Σύλληψη υπόπτου για τη φωτιά στη Ζαχάρω

Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες μας ήρθαν αντιμέτωποι με 72 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Συνολικά στις πυρκαγιές επιχείρησαν 805 πυροσβέστες με 318 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών πυροσβεστικών επιχειρήσεων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Όσον αφορά την φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, παραμένουν, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

Από αέρος, εξάλλου, συνέτρεχαν 10 ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη, τα οποία αποσύρθηκαν, και θα πραγματοποιήσουν εκ νέου ρίψεις νερού, εφ’ όσον χρειαστεί, με το πρώτο φως της Παρασκευής.

Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, εξάλλου, σήμερα Πέμπτη συνελήφθη ένας άνδρας από ανακριτικούς υπάλληλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, στην τοπική κοινότητα Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως.

Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here