Φωτιά Κεχριές: Ακόμη μία νύχτα αγωνίας – Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά


Φωτιά Κορινθία: Δεύτερη νύχτα αγωνίας θα περάσουν οι κάτοικοι στην Κορινθία, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη. Οι Αρχές και σήμερα προχώρησαν σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, ενώ υπήρξε μπέρδεμα με την εκκένωση του χωριού Σοφικό.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για δεύτερο 24ωρο το καταστροφικό της έργο στην Κορινθία, απειλώντας οικισμούς και περιουσίες.

Θρίλερ με την εκκένωση του Σοφικού

Περίπου στις 8 το βράδυ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Αρχές ήταν έτοιμες να εκκενώσουν το Σοφικό, καθώς, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων».

Ωστόσο, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Στέφανος Κολοκούρης μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα και πρόσθεσε πως δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή.

Μάλιστα, όπως είπε, η πυρκαγιά στις 9 το βράδυ της Πέμπτης ήταν σε ύφεση λόγω της μείωσης της έντασης των ανέμων, χωρίς ενεργό μέτωπο, με τα πεζοπόρα τμήματα να αξιοποιήσουν το στοιχείο αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.

Την είδηση ότι προωθείται η εκκένωση του Σοφικού διέψευσε και ο δήμαρχος Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ