Η κ. Σακελλαρόπουλου ευτελίζει ακόμα και τη γιορτή της Δημοκρατίας

Είχα πραγματικά εξοργιστική η καταγγελία που κάνει ο Γιώργης Μέρμηγκας, μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974 για τον «ρηξικέλευθο» σχεδιασμό της κυρίας Σακελλαρόπουλου αναφορικά με την φετινή γιορτή της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο.

«Με «ολίγη» από αντιστασιακούς αγωνιστές -όπως λέμε ολίγη από γιουβέτσι- θα γιορταστεί φέτος στο προεδρικό μέγαρο η 46η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας από τη δικτατορία του Παπαδόπουλου. Για πρώτη φορά από το 1975, με Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, αυτοί που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν και προς τιμήν των οποίων καθιερώθηκε η γιορτή της Δημοκρατίας δεν θα παραστούν στο σύνολό τους στους κήπους του προεδρικού -δεν έχουν μείνει δα και πάρα πολλοί εν ζωή- καθώς η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιχειρεί να αλλοιώσει πλήρως τον χαρακτήρα και το νόημα της αντιδικτατορικής εκδήλωσης…» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Μπορεί οι πραγματικοί αντιστασιακοί να μην έχουν θέση φέτος στην γιορτή της κυρίας Σακελλαρόπουλου, σίγουρα όμως θα βρουν θέση αρκετά γνωστά μπουμπούκια της δημοσιογραφίας, που όχι μόνο υμνούν ηγέτες σαν τον Κώστα Σημίτη, αλλά φτάνουν στο σημείο να υμνούν και πολιτικούς – υμνητές της χούντας του Παπαδόπουλου! Έξω λοιπόν οι αντιστασιακοί, μέσα οι χειροκροτητές των ορφανών του Παττακού!

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here