Κίνα: 21 μολύνσεις από τον κορονοϊό σε 24 ώρες


Κορονοϊός: 21 μολύνσεις από τον κορονοϊό σε 24 ώρες ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργέιο Υγείας, 13 από τις οποίες εντοπίστηκαν στη Σιντζιάνγκ ενώ 6 ήταν «εισαγόμενες»

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη ενημερώθηκε για 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 22 την προηγουμένη, τα 13 από τα οποία εντοπίστηκαν στη δυτική περιοχή Σιντζιάνγκ, έξι ήταν «εισαγόμενα» — κατά τον όρο τον οποίο χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό — ενώ δύο εντοπίστηκαν στην πόλη Νταλιάν (επαρχία Λιαονίνγκ, βορειοανατολικά).

Ακόμη, εντοπίστηκαν 43 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού, από 31 την προηγουμένη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.750 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ