Τήνος – Συγκλονιστικό βίντεο: Έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο για την Αγιά Σοφιά


Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (23/07) στην Τήνο, ανήμερα της Αγίας Πελαγίας, καθώς πλήθος κόσμου έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο για την Αγιά Σοφιά, όπου σήμερα (24/07) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί και κάλεσε τον κόσμο να ψάλλουν όλοι μαζί τον Ακάθιστο ύμνο.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης «καμία εκκλησία δεν μπορεί να γίνει τζαμί. Και αν η Αγιά Σοφιά άντεξε την Άλωση και άντεξε τον πόνο, θα αντέξει και αυτό τον πόνο αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Αγιά Σοφιά θα είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας που κανείς δεν θα μπορέσει να απαξιώσει».

Δείτε το βίντεο:

Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη την ώρα που η Αγία Σοφία θα γίνεται τζαμί

Mε απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην Μητρόπολη Αθηνών θα πραγματοποιηθεί Ιερά Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου

Σήμερα, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα «πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό», o αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραστεί, στις 8 το βράδυ, της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

«Λυπάμαι βαθύτατα που οι ισχυροί του κόσμου τούτου, οι περισσότεροι τουλάχιστον εξ αυτών, κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους ή μάλλον πίσω από τους δικούς τους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς υπολογισμούς», είχε τονίσει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πριν από λίγες ημέρες, αναφορικά με τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί την 24ηΙουλίου.

Και συνέχισε: «Και με τη στάση τους αυτή ανέχονται ή ουσιαστικά αποδέχονται κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας μια ανίερη πράξη βεβήλωσης όχι μόνον ενός ιερού πνευματικού κέντρου της Ορθοδοξίας μας, της Χριστιανοσύνης, γενικότερα, και ενός συμβόλου της Πίστης μας, αλλά και ενός οικουμενικού μνημείου πολιτισμού και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των λαών και των ανθρώπων και των λαών διαφορετικών θρησκευτικών ταυτοτήτων. Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους. Την 24η Ιουλίου, ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα προστώ της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το “τη Υπερμάχω” υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ