Καθηγητής Σύψας: «Στόχος μας είναι να τελειώσει το καλοκαίρι χωρίς νέα έξαρση κορωνοϊού» (video)


Την έντονη ανησυχία του για τα κρούσματα του κορωνοϊού που παρουσιάζουν αύξηση στα αστικά κέντρα εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ενώ μίλησε και για τον σχεδιασμό που υπάρχει για το φθινόπωρο όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Υπάρχει ένας εφησυχασμός. Τα νούμερα που έχουμε λένε ότι είναι λάθος αυτό. Ο ιός είναι ανάμεσά μας. Συνεχίζουμε να έχουμε διασπορά στα αστικά κέντρα. Αυτή είναι η μεγάλη ανησυχία μας, αφού φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί τα νούμερα» ανέφερε ο κ. Σύψας σε εκπομπή του Open TV.

Επισήμανε ότι στις μεγάλες πόλεις δεν πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα, γι’ αυτό συστήνει στους πολίτες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση της μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών. Πρόσθεσε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να περάσει το καλοκαίρι χωρίς να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους πολίτες εν όψει του φθινοπώρου, καθώς ενδεχομένως ο ιός κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του. Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι οι αρμόδιοι φορείς σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο δράσης για το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο καθηγητής, «ισχυρή σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν για τη γρίπη οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί».

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19, είπε: «Εάν οι μελέτες της τρίτης φάσης είναι επιτυχείς, τότε ενδεχομένως θα έχουμε εμβόλιο στις αρχές του 2021». Ωστόσο, τόνισε πως ακόμα και αν κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο κατά του ιού στην αγορά δεν θα έρθει άμεσα στη χώρα μας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ