Βορίδης: Είμαστε ανυποχώρητοι στα εθνικά μας δίκαια


Τη θέση της κυβέρνησης ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εθνική της κυριαρχία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις διατύπωσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο Μάκης Βορίδης και υπογράμμισε πως «διάλογος με βάση τις απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται».

«Είμαστε ανυποχώρητοι στα εθνικά μας δίκαια», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και επεσήμανε πως «είναι αυτονόητο ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκριπίδα και ΑΟΖ και ότι άλλο προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο».

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία. Είμαστε ανυποχώρητοι στα εθνικά μας δίκαια, όπως έχει μιλήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτά που λέει τα εννοεί. Είναι αυτονόητο πως το Καστελόριζο έχει υφαλοκριπίδα, έχει και ΑΟΖ και όσα άλλα προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», είπε στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τις αιχμές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Νωρίτερα, o κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι θα έπρεπε η Βουλή να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα όσα γίνονται σήμερα στην Αγιά Σοφιά.

«Είστε εκτός γραμμής ΝΔ, εκφράσατε εντελώς αντίθετες απόψεις, λέγοντας ότι το Καστελόριζο δεν είναι μακριά και ότι το Αιγαίο είναι μόνο ελληνική θάλασσα», είπε απευθυνόμενος προς το Μάκη Βορίδη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ