Πύρινη λαίλαπα απειλεί τα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 κοινότητες της Κορινθίας


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, από το πρωί της Παρασκευής, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό, Λαντζοϊου. Στο σημείο ζητήθηκαν ενισχύσεις, και εκκενώθηκε προληπτικά η κοινότητα Χελιδόνι. 

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η πυρκαγιά απειλεί τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ξεκινήσει η εκκένωση τους, εφόσον χρειαστεί.

Οι φλόγες κινούνται κατά μήκος του δικτύου της υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ και έχουν προκύψει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι κάτοικοι ανάστατοι, κάνουν λόγο για εικόνες του 2007. 

Στο σημείο επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα και συνδράμουν υδροφόρα Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου. Στο Γραμματικό μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Ταυτόχρονα, πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε 20.000 στρέμματα δάσους.

Οι κοινότητες Ξυλοκερίζη, Σοφικό, Αθίκια, Γαλατάκι και Αγίος Ιωάννης με σκοπό την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, θα βρίσκονται για τους επόμενους 6 μήνες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες στις περιοχές Αγ. Ιωάννη και Χιλιμόδι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ