Λίβανος: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος έμαθε ότι προσβλήθηκε από τον ιό ενώ γευμάτιζε με τον Γάλλο ΥΠΕΞ


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Υψηλόβαθμος Λιβανέζος αξιωματούχος αποκάλυψε σήμερα ότι έμαθε πως βγήκε θετικός στις εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό στις οποίες είχε υποβληθεί, ενώ γευμάτιζε με τον… υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Μου τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο και είπαν ότι το τεστ ήταν θετικό. Όπως ήταν φυσικό, έφυγα από το τραπέζι και ενημέρωσα τους παριστάμενους», είπε ο Χάντι Χάσεμ, ο προϊστάμενος του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου, μιλώντας στο τοπικό κανάλι OTV.

Ο Λε Ντριάν γευμάτισε με Λιβανέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα αυτή. Ο εκπρόσωπός του απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Ο Χάσεμ είπε ότι είχε κάνει το τεστ ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στη Δανία. Τώρα όμως βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του και θα υποβληθεί ξανά σε εξετάσεις την Δευτέρα. «Το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα επίπεδα του ιού ήταν χαμηλά και όχι μολυσματικά», τόνισε.

Για προληπτικούς λόγους, υποβλήθηκαν σε τεστ ο υπουργός Εξωτερικών Νασίφ Χίτι και ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων, αλλά τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Στον Λίβανο έχουν καταγραφεί 3.258 κρούσματα του νέου κορονοϊού από τον Φεβρουάριο και 43 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ