Κορονοϊός στην Κίνα: 34 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 34 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 21 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι οι 21 από τις περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, εννέα στην επαρχία Λιαονίνγκ (βορειοανατολικά) και πέντε ήταν «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν μολυνθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν 74 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 43 μία ημέρα αργότερα. Το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ακόμη και στις περιπτώσεις που εκδηλώνουν συμπτώματα αργότερα.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, πάντα σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.784 μολύνσεων επιβεβαιωμένων με εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here