Έρευνα για τις ύποπτες φωτιές στην Ηλεία (είναι σε ύφεση), συνεχίζεται η μάχη στις Κεχριές


Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές της Ηλείας, σε Γραμματικό και Λάλα, ενώ σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες ακόμα, είναι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Μάλιστα με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχει μεταβεί ήδη στην Ηλεία ειδικό κλιμάκιο, για την εξιχνίαση των αιτιών αρκετών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Το κλιμάκιο αποτελείται από άνδρες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όσον αφορά τα μεγάλα μέτωπα:

  • Η δασική πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας (καίει από τις 22/7) είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες στην έκτασή της. Συνολικά επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα (1)  Ε/Π του Π.Σ. και ένα (1) Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Για τη δασική πυρκαγιά στο Γραμματικό Πύργου Ηλείας, τα νέα είναι ευχάριστα, μιας και  είναι σε ύφεση και επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Στο νέο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το καλό είναι πως αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αυτή τη στιγμή  είναι σε ύφεση. Εκεί επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνολική εικόνα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από Ω/19:00/24-07-2020 έως Ω/19:00/25-07-2020, εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 1.115 πυροσβέστες, 426 οχήματα, 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ