Βρετανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία


«Η Ισπανία είναι ασφαλής χώρα με εντοπισμένες εστίες», δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού ΥΠΕΞ

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανία από απόψε μετά τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Σκωτίας.

«Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες», αναφέρει η κυβέρνηση της Σκωτίας σε ανακοίνωση.

«Η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία», προστίθεται.

Τα τέσσαρα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου – η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία – το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική για την επιδημία COVID-19, αλλά ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η Ισπανία «σέβεται τις αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου»

Οι Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ασφαλής χώρα με εντοπισμένες, απομονωμένες και ελεγχόμενες εστίες του κορονοϊού, μετά την υπόδειξη της Βρετανίας ότι θα επιβάλλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ταξιδιώτες που θα φθάνουν από την Ισπανία.

Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ισπανία «σέβεται τις αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου» και είναι σε επαφή με τις εκεί Αρχές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ