Πατέρας του βρέφους που δέχθηκε τσίμπημα από τη «μαύρη χήρα»: «Σώθηκε χάρη στην ετοιμότητα των γιατρών» (video)


Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών συνεχίζει να νοσηλεύεται το βρέφος 10 μηνών, που δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη, γνωστή και ως μαύρη χήρα.

Συγκεκριμένα, οι θεράποντες γιατροί χορήγησαν άμεσα αντιαραχνικό ορό, ενώ στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση σωτηρίας μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει εγκαίρως το φάρμακο στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο πατέρας του, το κοριτσάκι σώθηκε χάρη στην ετοιμότητα των γιατρών, παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματα είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Έπρεπε να μπει στην εντατική γιατί είχαν αρχίσει τα συμπτώματα από το τσίμπημα της αράχνης να είναι εμφανή», είπε μεταξύ άλλων.

Το βρέφος μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο της Πάτρας τα ξημερώματα της Πέμπτης από περιοχή της Αμφιλοχίας, σε ημικωματώδη κατάσταση, καθώς το δηλητήριο της μαύρης χήρας είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης η χορήγηση του φαρμάκου ήταν μονόδρομος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του βρέφους, παρά το γεγονός ότι το τσίμπημα προκάλεσε επιπλοκές στην καρδιά, το έντερο και το νευρικό σύστημα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ