Ρόδος Εξαπάτησαν 88χρονο και του πήραν 14.000 ευρώ


Τον έβαλαν και τα άφησε σε κάδο απορριμμάτων για να γλιτώσει την κόρη του που δήθεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο

Σε κάδο απορριμμάτων στην πόλη της Ρόδου άφησε 88χρονος 14.000 ευρώ, για να βοηθήσει την κόρη του που είχε εμπλακεί σε ατύχημα!

Αυτό τουλάχιστον είπαν στον ηλικιωμένο άνδρα οι επιτήδειοι που κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν το παραπάνω χρηματικό ποσό!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, άγνωστος επικοινώνησε με τον ηλικιωμένο την Πέμπτη (23/7) και του είπε ότι η κόρη του είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να μην βρεθεί μπλεγμένη θα έπρεπε να δώσει κάποια χρήματα.

Στην αρχή ο άγνωστος δράστης ζήτησε από τον 88χρονο να του καταβάλλει το ποσό των 60.000 ευρώ, αλλά τελικά ο ηλικιωμένος πήρε 14.000 ευρώ και τα άφησε σε κάδο απορριμμάτων στην πόλη της Ρόδου, όπως ακριβώς του είχαν υποδείξει.

Φυσικά στη συνέχεια ο 88χρονος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, όμως ήταν πλέον αργά καθώς τα χρήματα είχαν κάνει… φτερά! Το περιστατικό καταγγέλθηκε την το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξαπάτησης με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα οι επιτήδειοι φαίνεται ότι «δραστηριοποιούνται» στο νησί μας. Μάλιστα δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις απόπειρα εξαπάτησης με τον ίδιο τρόπο που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα καταγγελίες, υπήρξαν και πάλι πολλές περιπτώσεις, όπου άγνωστοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συμπολίτες μας, τάχα ως υπεύθυνοι από την αστυνομία ή την τροχαία, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι το παιδί τους ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι προκάλεσε μεγάλες ζημιές ή τραυματισμό.

Στη συνέχεια, ζητούν από το συγγενικό πρόσωπο (αν τους πιστέψει) να τους καταθέσει ένα χρηματικό ποσό έτσι ώστε να «φροντίσουν να τακτοποιηθεί το θέμα και να μην φθάσει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα εκτός από τον ενήλικα που μιλούσε, το κύκλωμα είχε φροντίσει να ακούγεται και σχετική παιδική φωνή, με την οποία καλούσε σε βοήθεια! Πάντως αρμόδιοι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι όλοι και κυρίως οι ηλικιωμένοι (αρκετοί εκ των οποίων έχουν εξαπατηθεί), θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.

Πηγή: rodiaki.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ