Βίκυ Χατζή: «Ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε, να ψυχαγωγήσουμε και να ταξιδέψουμε τον κόσμο»

Όπου και αν βρίσκεστε το καλοκαίρι, κάντε check in… στον Alpha και ταξιδέψτε παντού! Η χαρούμενη πρωινή εκπομπή του καλοκαιριού, η οποία αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές, επέστρεψε ξανά στον αέρα του Alpha από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (09.00 – 12.00), ενώ θα μας κρατήσει συντροφιά έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου!

Η Βίκυ Χαντζή, ο Παναγιώτης Σουρέλης και η Φωτεινή Πετρογιάννη θα γίνουν η καθημερινή μας συντροφιά, μεταφέροντας τους τηλεθεατές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και από εκεί σε κάθε ελληνικό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο. Τρεις ώρες γεμάτες εκπλήξεις, με προσκεκλημένους στο στούντιο με ζωντανές συνδέσεις, που οι περισσότεροι θα θέλουν να δουν. H κ. Χατζή μιλά στο περιοδικό ENJOY και την Μαρία Ανδρέου:

Βίκυ, ακόμη μία χρονιά «Alpha παντού». Πώς αποφάσισε ο Alpha να σας ταιριάξει όλους μαζί; Εσύ και ο Παναγιώτης έχετε δοκιμαστεί, βέβαια, με επιτυχία και πέρσι. Η Φωτεινή είναι το νέο αίμα…

Πράγματι, η θηλυκή ενέργεια είναι πιο έντονη φέτος στην εκπομπή! Ο Παναγιώτης έχει δύο κυρίες δίπλα του να τον προσέχουν! Ηταν ένα ωραίο συναπάντημα, που μας ανακοινώθηκε από το κανάλι και μας άρεσε πολύ. Η Φωτεινή είναι αυτό που λέει και το όνομά της: «Φωτεινή» μέσα και έξω ως άνθρωπος! Ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή.

Είχατε κάνει δοκιμαστικά όλοι μαζί; Μοιράσατε αρμοδιότητες;

Ασφαλώς, πρόβες και δοκιμαστικά κάναμε συνεχώς. Στόχος μας είναι η σύνδεση. Να γίνουμε η παρέα των φίλων που θα ήθελες να πας διακοπές μαζί τους. Ο καθένας μας θα παρουσιάζει το θέμα του με το δικό του προσωπικό στιλ και την εμπειρία του, και όλοι μαζί θα σχολιάζουμε τα θέματα της επικαιρότητας και της ειδησεογραφίας.

Πόσο σημαντική θεωρείτε ότι είναι η χημεία σε μια τέτοια εκπομπή;

Όσο σημαντική είναι και στον έρωτα… Χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη, αλληλοεκτίμηση, να φωτίζει ο ένας τα ταλέντα και την αξία του άλλου και να αξιοποιούνται οι δυνάμεις όλων για έναν κοινό στόχο, που είναι η επιτυχία της εκπομπής.

Ποια είναι η θεματολογία του «Alpha παντού»;

Το «Alpha παντού» θα είναι αυτό που έχουμε χτίσει από την πρώτη χρονιά, ένα mix and much ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τριπλό στόχο: να ενημερώσουμε, να ψυχαγωγήσουμε και να ταξιδέψουμε τον κόσμο. Η εκπομπή θα διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της και τις ενότητες που άρεσαν στον κόσμο, και θα εμπλουτιστεί και με νέα στοιχεία. Πυξίδα μας θα είναι -όπως πάντα- η επικαιρότητα. Θα έχει ραδιοφωνικό ρυθμό, γρήγορη εναλλαγή εικόνων, ζωντανές συνδέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, καλεσμένους που διακρίνονται και καινοτομούν στον τομέα τους και ασφαλώς ειδικούς, που θα μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες και ειδήσεις για το θέμα του κορονοϊού, που μας αφορά όλους, όσο και για θέματα που αφορούν την οικογένεια, το παιδί, τον άντρα και τη γυναίκα. Και επειδή, βεβαίως, δεν ξεχνάμε πως είναι καλοκαίρι, θα ταξιδεύουμε καθημερινά παντού. Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τι πιστεύετε ότι θέλει να δει ο τηλεθεατής μέσα στο καλοκαίρι από εσάς;

Θέματα που τρέφουν τον νου του, την καρδιά του και τον κάνουν να αισθάνεται καλά… Θέματα που τον αφορούν σε όλα τα επίπεδα. Με τεκμηριωμένη άποψη και χρηστική πληροφόρηση από ειδικούς. Θέματα που του δίνουν λύσεις και απαντήσεις για τα οικονομικά του, τα επαγγελματικά του, την οικογένεια, τα παιδιά του, για το πώς θα βελτιώσει και θα κάνει τη ζωή του κάθε μέρα και καλύτερη. Και, ασφαλώς, θέματα που τον ταξιδεύουν και του προσφέρουν τη χαλάρωση και την ανεμελιά που χρειάζεται το καλοκαίρι…

Τι του προσφέρετε;

Ωραία εικόνα, γνώση, πληροφορία, ταξίδια, ανεμελιά, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, τη συντροφιά της παρέας, δροσερές συνταγές, μόδα, μουσική, χαρά, γέλιο, αισιοδοξία.

Παίρνετε τη σκυτάλη από την εκπομπή «Happy day» στoν Alpha, μια επιτυχημένη εκπομπή. Η τηλεθέαση είναι στοίχημα για εσάς;

Αναμφισβήτητα. Η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Σταματίνα με την ομάδα του «Happy Day» ανεβάζει οπωσδήποτε τον πήχη. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις υψηλές επιδόσεις που κατακτήσαμε πέρυσι και να πάμε ακόμα ψηλότερα. Η τηλεθέαση είναι ασφαλώς σημαντικό εργαλείο στη δουλειά μας. Είναι η πηγή από την οποία παίρνουμε feedback για το αν αρέσει ή όχι η θεματολογία που παρουσιάζουμε. Αν την κυνηγάς εμμονικά όμως, μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια. Για μένα χρειάζεται ισορροπία. Ακολουθείς τη στρατηγική στην οποία πιστεύεις πως ανταποκρίνεται ο κόσμος, βλέπεις τι πάει και τι όχι, κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεται και προχωράς.

Η ενημέρωση προφανώς και δεν σταματάει το καλοκαίρι. Πώς πιστεύετε ότι θα είναι αυτό το συγκεκριμένο καλοκαίρι με τον κορωνοϊό;

Είναι η πέμπτη χρονιά που κάνω εκπομπή το καλοκαίρι και καμία σεζόν δεν ήταν ήρεμη… Θα σας θυμίσω την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, το Προσφυγικό, το Μακεδονικό, τις εκλογές, κ.ά. Φέτος αντιμετωπίζουμε μια νέα πρόκληση, που λέγεται κορωνοϊός. Μια πρόκληση που ήρθε να μας εν-θυμίσει πως η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγή. Τα πάντα αλλάζουν και χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να «ρέουν» με τις αλλαγές. Χρειάζεται να εκπαιδευτούμε σε μια νέα κανονικότητα. Να επικοινωνούμε από απόσταση, να εργαζόμαστε από απόσταση, να ταξιδεύουμε από απόσταση, να διασκεδάζουμε από απόσταση και να αγαπιόμαστε από απόσταση. Δεν είναι ευχάριστο, βέβαια, αλλά στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε αυτό που με κόπο κατακτήσαμε την περίοδο του lockdown και να προχωρήσουμε…

Hδη υπάρχουν πολλά κρούσματα και, πραγματικά, δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει αυτή η πανδημία. Πώς θα καλύψετε το όλο θέμα; Με ρεπορτάζ στα σύνορα, στα νησιά, στα νοσοκομεία;

Θα είμαστε όπου χρειάζεται για να ενημερώνουμε τον κόσμο καθημερινά για τις εξελίξεις, την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας, τα μέτρα πρόληψης αλλά και τις θετικές ειδήσεις που αφορούν τις θεραπείες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το αισιόδοξο είναι πως αυτή τη στιγμή όλος ο πλανήτης εργάζεται σε περισσότερα από 100 εμβόλια και θεραπείες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είμαι σίγουρη, λοιπόν, πως και αυτή τη φορά η ανθρωπότητα θα καταφέρει να ελέγξει την πανδημία και σύντομα οι επιστήμονες θα δώσουν την έγκριση για το πολυπόθητο εμβόλιο.

Πώς ήταν η καραντίνα για εσένα; Πώς τη βίωσες; Σε επηρέασε; Τι σου έλειψε;

Μου έλειψε η αγκαλιά των γονιών μου, του αδερφού μου, των ανιψιών μου, μα ήξερα πως είναι για το καλό όλων μας. Προσωπικά, εκμεταλλεύτηκα την περίοδο αυτή του υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού για διάβασμα, άσκηση και για να εκπαιδευτώ σε νέες ψηφιακές δεξιότητες. Και αυτά ήταν από τα καλά αυτής της πρωτόγνωρης διαδικασίας. Ολοι κάτι χάσαμε και κάτι κερδίσαμε. Αν το σκεφτείτε, αυτές τις έξι εβδομάδες καραντίνας ο κορωνοϊός έβαλε όλον τον πλανήτη σε «καταστολή». Mας «νάρκωσε» όλους στα σπίτια και μας βοήθησε -όσο παράδοξο και αν ακούγεται- να βελτιώσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας, το σώμα μας, με την οικογένειά μας, να εξελίξουμε ψηφιακά τη δουλειά μας, να επαναπροσδιορίσουμε τα «θέλω» μας και να θέσουμε νέους στόχους.

View this post on Instagram

¨Ηταν πραγματικά μία μοναδική εμπειρία για όλους… Απελευθερωμένοι από τον περιορισμό του χώρου, 200 άνθρωποι από όλον τον κόσμο εκμηδενίσαμε τις αποστάσεις και ενώσαμε την σκέψη μας, την καρδιά μας και την ενέργεια μας μας σε ένα βιωματικό σεμινάριο που μας κράτησε όλους «συνδεδεμένους» μπροστά σε 118 υπολογιστές επί 5 ώρες. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20.5.20 στον εντυπωσιακό πολυχώρο @projectchironas και είχε τίτλο: «Η δύναμη της εστιασμένης δράσης». Στόχος; Η «εκπαίδευση» του νου να ρέει στις αλλαγές. Να ελίσσεται στο απροσδόκητο και να μετουσιώνει τις προκλήσεις σε ευκαιρία εξέλιξης. Συμμετέχοντες από την Σκωτία, την Μεγ. Βρετανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Βιέννη, την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Μυτιλήνη, τα Γιάννενα, την Λάρισα, την Κω, τον Βόλο και την Αθήνα, πήραν αποτελεσματικά «εργαλεία» και τεχνικές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) που βοηθούν τον άνθρωπο να διαχειριστεί με ευελιξία τις εξωτερικές συνθήκες, να μπει στη δράση και να εξελίξει, να πάει ένα level up όλους τους τομείς της ζωής του. Tο σεμινάριο βασίζεται στο best seller των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ «Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ» του κορυφαίου Ψυχολόγου και Success Coach @jackcanfield_official το οποίο οι συμμετέχοντες έλαβαν ΔΩΡΟ ταχυδρομικώς. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Έλληνα «Γκουρού» της πλατφόρμας ΖΟΟΜ Μωυσής Σεργιάννης (Moisis Sergiannis) ψυχή της @enallaktikiagenda.gr και της @enallaktikidrasi για την τεχνική υποστήριξη και τις υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες που πρόσφερε στον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες ζωής και φίλους καρδιάς @alexandraavgerinou και τον @constantine.papadopoulos των Εκδόσεις @dioptrabooks για την πολύτιμη στήριξη τους και την αγάπη τους. Special thanks στον μοναδικό @konstantinos__photographer, για την σκηνοθεσία και την εντυπωσιακή τηλεοπτική εικόνα που έστελνε στους υπολογιστές κάνοντας το σεμινάριο ακόμα πιο συναρπαστικό για τον κόσμο, καθώς και στον Dimitris Melachroinos που είχε το hosting του zoom, τον Θάνο Κασσάμπαλη που ήταν στην κονσόλα, την αεικίνητη λουση κωνσταντινιδου που απογείωσε με την γυμναστική της τον κόσμο, τον εξαίρετο @harris_ergatidis για τις εκπληκτικές φωτογραφίες του.

A post shared by Viki Chantzi (@chantziviki) on

Θεωρείτε ότι είναι πανδημία ή ένας βιοχημικός παγκόσμιος πόλεμος, όπως ισχυρίζεται ο Τραμπ;

Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, αλλά είναι οπωσδήποτε μία από τις πιθανότητες… Ο ιός είτε κατασκευάστηκε εργαστηριακά είτε πέρασε από ζώο ξενιστή στον άνθρωπο. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινώσει τις οικονομίες των χωρών και έχει προκαλέσει πόλεμο παραπληροφόρησης σε ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία αλλά και έναν απίστευτο πονοκέφαλο στον κόσμο, που δέχεται καταιγισμό πληροφοριών, αλληλοκατηγοριών, συνωμοσιολογίας και fake news. Και αυτό, ξέρετε, διασπείρει έναν άλλο ύπουλο ιό, που είναι ο «ιός» του φόβου. Οι περισσότεροι βομβαρδίζουν το μυαλό με αρνητικές σκέψεις και αυτό λειτουργεί εξαιρετικά επιβαρυντικά και για την ψυχολογία αλλά και για το ανοσοποιητικό μας. Μέχρι να ανακαλύψουν οι επιστήμονες και οι μυστικές υπηρεσίες, λοιπόν, πώς ξεκίνησε ο ιός, θα πρότεινα οι υπόλοιποι να μην ξοδεύουμε την ενέργειά μας σε θεωρίες συνωμοσίας και να εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να βγούμε αλώβητοι και δυνατότεροι από όλο αυτό.

Η πανδημία, εκτός από την υγειονομική κρίση, έφερε και τεράστια οικονομική κρίση στη χώρα μας. Τι σας λένε οι ξενοδόχοι, οι άνθρωποι που έχουν κέντρα εστίασης, οι υπάλληλοι που δουλεύουν με τηλεργασία; Ποιοι πλήττονται περισσότερο από την ήδη επιβαρυμένη οικονομία μας;

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ζορίστηκε οικονομικά. Δεν είναι εύκολο να κλείσεις την επιχείρησή σου έξι εβδομάδες, να βγεις σε τηλεργασία και να ζήσεις με επιδόματα. Ο τουρισμός, η εστίαση και ο πολιτισμός δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, γιατί η «εξίσωση» είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι επιστήμονες και τα αρμόδια υπουργεία καλούνται να πετύχουν καθημερινά δύο σημαντικούς και αλληλοσυγκρουόμενους στόχους: Από τη μία, να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορα για να λειτουργήσει η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας και, από την άλλη, να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας για να μην προκληθεί ένα νέο lockdown. Οι αλγόριθμοι και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν πάρει φωτιά…

Πολλοί φοβούνται ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι. Τα εθνικά θέματα θα βρίσκονται στην ατζέντα σας;

Ασφαλώς. Ο Ταγίπ Ερντογάν απέδειξε με τη θλιβερή απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί πως δεν έχει ηθικούς φραγμούς και, δυστυχώς, πλέον υλοποιεί κάποια από αυτά, για τα οποία προειδοποιεί. Ωστόσο εκτιμώ πως μια πολεμική σύρραξη, έστω και περιορισμένης διάρκειας με την Ελλάδα, δεν συμφέρει την Τουρκία. Ο κορωνοϊός έχει βυθίσει την οικονομία και τον τουρισμό της και, επιπλέον, έχει ανοιχτά μέτωπα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Ευελπιστώ πως στο μυαλό του θα επικρατήσει η σύνεση και η διάσωση της… τουρκικής λίρας!

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην τηλεόραση με τον κορωνοϊό;

Στα 22 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά ήταν η πρώτη φορά που το ρεπορτάζ που καλύπταμε εξωτερικά το ζούσαμε και εσωτερικά. Στον Alpha χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, για την αποφυγή του συγχρωτισμού: στους εξωτερικούς συντάκτες, στους εσωτερικούς και σε εκείνους που δούλευαν με τηλεργασία. Εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε παντού με μάσκες, κρατώντας τις αποστάσεις. Αρκετοί δημοσιογράφοι στα πάνελ των εκπομπών βγαίνουν από green box και οι καλεσμένοι μέσω Skype. Είναι μια νέα πραγματικότητα, στην οποία κληθήκαμε να προσαρμοστούμε όλοι.

Αυτή την εποχή οι περισσότεροι είναι διακοπές ή σχεδιάζουν τις διακοπές τους. Εσείς βρίσκεστε στις επάλξεις. Σας πειράζει που θα χάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας ή το να δημιουργείτε και να έχετε δουλειά αυτή την εποχή είναι ευλογία;

Είναι επιλογή μου να εργάζομαι και το καλοκαίρι, και το κάνω με μεγάλη χαρά… Τις καλύτερες διακοπές, άλλωστε, τις κάνεις τον Σεπτέμβριο.

Φέτος ήταν η χρονιά της ελληνικής μυθοπλασίας. Είχατε κάποια αγαπημένη σειρά που δεν χάσατε;

Ομολογώ πως το ωράριό μου δεν μου επιτρέπει να δω τηλεόραση, ωστόσο όταν θέλω να χαλαρώσω θα δω σε επανάληψη τα επεισόδια της αγαπημένης «Μουρμούρας», το «Το σόι σου» και τις καταπληκτικές συνταγές του Ακη Πετρετζίκη.

Τι σας αρέσει στην ελληνική τηλεόραση και τι θα αλλάζατε;

Μου αρέσουν οι infotainment εκπομπές και οι εκπομπές έρευνας, όπως του Νίκου Μάνεση, του Αντώνη Σρόιτερ και της Σοφίας Παπαϊωάννου. Αυτό που θα ήθελα επιπλέον να δω στην ελληνική τηλεόραση είναι μια εκπομπή life coaching, που θα εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου. Θα προσφέρει χρηστικά εργαλεία και μεθόδους που τον βοηθούν να πετύχει τους στόχους του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Βίκυ, πόσα χρόνια είσαι στην τηλεόραση;

Φέτος έκλεισα 22 χρόνια… Μια ζωή!

Είχα διαβάσει σε μια συνέντευξή σου για μια χρονική περίοδο στη ζωή σου όπου όλα σού είχαν πάει στραβά. Θαύμασα την αλήθεια σου. Από πού άντλησες δύναμη;

Από τον ίδιο μου τον εαυτό και την ακλόνητη πίστη πως θα έπρεπε να βρω λύση για να βοηθήσω την οικογένειά μου, που βίωσε με σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων. Οταν η ζωή σε πετάει από τον γκρεμό έχεις δύο επιλογές: Είτε να τσακιστείς είτε να βγάλεις φτερά…

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα σεμινάρια αυτογνωσίας;

Τα σεμινάρια αυτοβελτίωσης είναι ο δικός μου τρόπος να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να βρουν «τον ήλιο μέσα τους». Να τους εν-θυμίσω την απεριόριστη δύναμη που έχουν μέσα τους και να τους βοηθήσω να βρουν λύση εκεί που μέχρι πρότινος έβλεπαν αδιέξοδο… Αφορμή στάθηκε μια μεγάλη δοκιμασία, που ανέτρεψε τη ζωή μου πριν από εφτά χρόνια. Ξέρω πως είναι να παίζεις μποξ κάθε βράδυ με τον φόβο και να αγωνιάς για την επόμενη ημέρα, όταν χάνεις τη δουλειά σου και καταστρέφεται η επιχείρησή σου. Τότε ανακάλυψα τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό. Το NLP είναι ένα πολύπλευρο και καινοτόμο σύστημα μεθόδων και τεχνικών, με καταβολές στην ψυχολογία και τη βιολογία, που βοηθούν τον άνθρωπο να δει με «ευρυγώνιο φακό» το κάδρο της ζωής του. Να ανακαλύψει επιλογές, δυνατότητες και λύσεις που ενδεχομένως δεν έβλεπε πριν. Να μετουσιώσει τον φόβο σε δράση και να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται, ώστε να καταφέρει να ελιχθεί, να εξελιχθεί, να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να διακριθεί σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Είσαι δασκάλα πάνω σε αυτό το αντικείμενο; Προπονήτρια σωστού τρόπου ζωής; Τι σου έχει δώσει όλο αυτό; Και τι λες στους μαθητές σου;

Σπούδασα NLP και Συμβουλευτική Ψυχολογία στη NLP Greece. Είμαι πιστοποιημένη NLP Master Practitioner και μέλος του Hellenic Board of NLP & European Board of NLP. Επιπλέον, σπούδασα με υποτροφία στον αμερικανικό εκπαιδευτικό όμιλο The Canfield Training Group και είμαι πιστοποιημένη trainer του προγράμματος Τhe Success Principles του καταξιωμένου παγκοσμίως ψυχολόγου και success coach Τζακ Κάνφιλντ. Τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιώ σεμινάρια, workshops και βιωματικές παρουσιάσεις best seller βιβλίων αυτογνωσίας των εκδόσεων Διόπτρα, με στόχο να βοηθώ τους ανθρώπους να βρίσκουν τη δύναμη μέσα τους. Αυτό που λέω στους ανθρώπους είναι πως έχουν τη δύναμη να υλοποιήσουν ό,τι ονειρεύονται, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψουν πως το αξίζουν και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, με πειθαρχία και στρατηγική, για να το πετύχουν.

Πιστεύεις στον Θεό; Είναι η δύναμή σου;

Ναι, πιστεύω. Περισσότερο, όμως, πιστεύω στη θεϊκότητα του ανθρώπου. Πιστεύω στον Θεό μέσα μας…

Ποια ήταν η πιο δύσκολη είδηση που έχεις εκφωνήσει στην τηλεόραση; Το πιο δύσκολο ρεπορτάζ; Η πιο χαρούμενη;

Η πιο δύσκολη είδηση που έχω παρουσιάσει στην καριέρα μου είναι, αναμφισβήτητα, η τραγωδία με τις πυρκαγιές στο Μάτι. Δεν υπήρχαν λέξεις για να περιγράψουμε αυτό που βλέπαμε με τον Πέτρο Καρσιώτη και τους άλλους συναδέλφους στην εκπομπή το καλοκαίρι του 2018. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσουμε την ψυχραιμία μας και τη συγκίνησή μας. Οι πιο χαρούμενες ειδήσεις, από την άλλη, είναι κάθε φορά που ο κόσμος γίνεται μια γροθιά για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού. Οπως έγινε με τον 12χρονο Αλέξανδρο Μελισσινό από την Κοζάνη και τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ.

Τι άλλη εκπομπή θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση;

Μια εκπομπή life coaching, που θα εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου. Θα προσφέρει χρηστικά εργαλεία και μεθόδους που θα βοηθούν τον κόσμο να βελτιώσει τη δουλειά του, τις σχέσεις του, την καθημερινότητά του και να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα.

Ποιες είναι οι αναφορές σου, οι αξίες σου, οι σταθερές σου για να σταθείς δυνατή στην τηλεόραση;

«Αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος εκεί έξω που μπορεί μέσα από το ρεπορτάζ σου να βρει διέξοδο σε αυτό που αντιμετωπίζει, να πάρει χαρά, κουράγιο και να αντλήσει δύναμη για να συνεχίσει, δεν έχεις το δικαίωμα να λυγίσεις, να κουραστείς ή να τα παρατήσεις. Προχώρα!» Αυτό υπενθυμίζω στη Βίκυ τακτικά και συνεχίζω!

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ