Εμπρηστικός Ερντογάν: Μερικοί δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος


Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του, τα έβαλε ξανά με την Ελλάδα και όσους τον… αμφισβητούν.

Νέο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε o Ερντογάν, δύο 24ώρα μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε με νόημα ότι ορισμένες χώρες αγνοούν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος και ότι ανήκει στους Μουσουλμάνους.

«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων».

Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου έρχεται ως συνέπεια των διεθνών αντιδράσεων για την πρώτη προσευχή -από το 1934- στο ιστορικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης.

Yπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, άγνωστοι έκαψαν την τουρκική σημαία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο προκάλεσε νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει πως η κίνηση αυτή έγινε από «εξτρεμιστές» ενώ κάνει «έκκληση για τερματισμό τέτοιων προκλήσεων».

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε το κάψιμο της σημαίας

Σημειώνεται πως και το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ