Σε ύφεση η φωτιά στις Κεραμειές Κεφαλονιάς, ανησυχία στο Πανόπουλο Αρχαίας Ολυμπίας

Η ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στις Κεραμειές Κεφαλονιάς για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση είχε αποτέλεσμα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση βρίσκεται πλέον σε ύφεση

Εκεί επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη  και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης το μεσημέρι, εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία είναι σε εξέλιξη με αυξημένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Όσον αφορά το Γραμματικό Πύργου Ηλείας, ευτυχώς εκεί έχει οριοθετηθεί και επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχό της 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν επί τόπου πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική φύλαξη της φωτιάς.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η συνολική εικόνα του 24ωρου και οι δύο συλλήψεις στο Πόρτο Γερμενό

Από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, έως  τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 880 πυροσβέστες, 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Πόρτο Γερμενό, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Ελευσίνας συνέλαβαν δυο άνδρες ως υπαίτιους πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο, στην περιοχή Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό Αττικής.

Φωτιά σε εστιατόριο στη Ζάκυνθο

Σε εστιατόριο στην περιοχή Αμπελόκηποι Ζακύνθου επιχείρησε η Πυροσβεστική το μεσημέρι με 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και επτά οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές και ευτυχώς κανένας τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα για τα αίτια της φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here