Σαν τα… μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι φωτιές στην Ηλεία (video)

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ηλείας ξέσπασε το απόγευμα (η Ηλεία μετρά πέντε μέτωπα σε δύο μέρες), αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με 31 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πτητικά μέσα, τέθηκε υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί στα κοντινά σπίτια.

Όπως μεταφέρει το ilialive.gr, η εκτροπή των εναέριων μέσων που ήδη πετούσαν στην περιοχή του Κλινδιά για άλλη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, ήταν σωτήρια για τα Καλυβάκια.

Με επαναλαμβανόμενες ρίψεις κατάφεραν να σβήσουν άμεσα τη φωτιά και να διευκολύνουν το έργο των επίγειων δυνάμεων, που έφτασαν επίσης άμεσα από την Κρέστενα.

Η πυρκαγιά ελέγχεται αυτή την ώρα, ωστόσο οι κάτοικοι τρόμαξαν καθώς είδαν την πύρινη απειλή στην πόρτα τους.

Λίγο αργότερα, σήμανε και πάλι συναγερμός για νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Πέρσαινας, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν σε χώρο καμινιού και ευτυχώς δεν έλαβε διαστάσεις.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής βρίσκεται ήδη στην Ηλεία, για να διερευνήσει τα αίτια των πυρκαγιών που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στο Νομό.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here