Κορονοϊός: «Έρχονται πολύ καλά νέα για το εμβόλιο» λέει ο Λευκός Οίκος


Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν για 5η συνεχόμενη ημέρα 1.000 και πλέον θανάτους.

Ο κορονοϊός… καλπάζει στις ΗΠΑ, με την χώρα να δέχεται ένα σφοδρότατο δεύτερο κύμα, ωστόσο από τον Λευκό Οίκο εκφράζεται η αισιοδοξία για την πορεία του ιού αλλά και την εμφάνιση εμβολίου.

Δια στόματος, Mark Meadows, ο οποίος είναι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, οι Αρχές περιμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες «πολύ καλά νέα» σχετικά με το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να δωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Ελπίζουμε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε μερικά πολύ καλά νέα από το μέτωπο της θεραπείας και του εμβολιασμού», ανέφερε στο ABC News ο Meadows.

Η κατάσταση πάντως στις ΗΠΑ είναι εφιαλτική καθώς οι θάνατοι από τον covid-19 εχουν πάρει ξανά την… ανηφόρα, προκαλώντας ανησυχία στους επιστήμονες σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

Όταν ρωτήθηκε πάντως για το αν η πανδημία θα επηρεάσει την εκλογική αναμέτρηση Τραμπ-Μπάιντεν σε λίγους μήνες για την προεδρία της χώρας, ο Meadows ξεκαθάρισε πως το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η προστασία των πολιτών.

Απομένει να δούμε αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το θεραπευτικό σκέλος του κορονοϊού, την ίδια ώρα που οι επιστήμονες κάνουν λόγο για αναμονή ακόμη και έξι μηνών για την εμφάνιση του εμβολίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ