Ο Γιάννης Καραθανάσης, γιος του ήρωα των Ιμίων, δίνει το όνομα του πατέρα του σε πυραυλάκατο


Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996, που βάφτηκαν τα Ίμια με αίμα ηρώων.

Οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος, μαζί με τον αρχικελευστή Έκτωρα Γιαλοψό, είχαν λάβει εντολή να διαπιστώσουν την πληροφορία παρουσίας Τούρκων κομάντο στη βραχονησίδα. Οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσαν ότι εντόπισαν τους Τούρκους και λίγη ώρα αργότερα το ελικόπτερο παρουσίασε βλάβη και κατέπεσε. Τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν ακαριαία αφήνοντας πίσω τους τεράστια ερωτηματικά για τα ακριβή αίτια της πτώσης. Με την επίσημη αιτιολογία των κακών καιρικών συνθηκών συνθηκών και της απώλειας προσανατολισμού, έγινε λόγος για «σάλπισμα προδοσίας» από την τότε πολιτική σκηνή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η πολιτεία τιμά τον ήρωα χειριστή του ελικοπτέρου , Χριστόδουλο Καραθανάση και δίνει σε πυραυλάκατο το όνομά του. Την Τρίτη 28 Ιουνίου, στον ναύσταθμο της Αμφιάλης θα κάνει την ονοματοδοσία ο γιος του Καραθανάση, ο Γιάννης, ο οποίος ήταν ακόμα μωρό όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε στην κρίση των Ιμίων.

Η μητέρα του αλλά και συγγενείς του, φρόντισαν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του πατέρα του, εξιστορώντας λεπτομέρειες από τη ζωή του αλλά και το μοιραίο βράδυ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ