Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ποιοι κερδίζουν από την έγκαιρη υποβολή τους

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Έναν ακόμη μήνα θα έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στα τέλη Ιουλίου, αλλά εκκρεμεί η κατάθεση του 25% του συνόλου των δηλώσεων και έτσι, δόθηκε παράταση για έναν μήνα ακόμη, δηλαδή μέχρι και τις 28 Αυγούστου.

Κερδισμένοι θα βγουν οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση, από την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου τη δεύτερη δόση αλλά επιπλέον θα μπορούν να πληρώσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλής, έχοντας έκπτωση 2%.

Οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει ήδη φορολογική δήλωση ή θα κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου και δεν έχουν προχωρήσει στην πληρωμή είτε της πρώτης δόσης του φόρου είτε ολόκληρου του ποσού θα μπορούν είτε να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου την πρώτη από τις 8 μηνιαίες δόσεις του φόρου είτε να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Ιουλίου, λαμβάνοντας έκπτωση 2%. Επιπλέον, θα μπορούν να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου, και στη συνέχεια να πληρώνουν κάθε μήνα έως και τον Φεβρουάριο τις μηνιαίες δόσεις ή να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο, παίρνοντας την έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

Ετσι και οι φορολογούμενοι που θα κάνουν τη φορολογική τους δήλωση μέσα στον Αύγουστο θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Αυγούστου ή να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ