Καθηγητής Γώγος: «Είμαστε απείθαρχοι, η αυτοπροστασία έχει πάει… περίπατο και αυτό μας εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο» (vid)

Τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό έχουν πάει… περίπατο, γι’ αυτό οι ειδικοί μάς υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι βρισκόμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε μεγάλο κίνδυνο

Οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συμπεριφέρεται ιδιαίτερα… άνετα και εισηγούνται να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ακόμη μία φορά ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος κάνει έκκληση να σταματήσει η επικίνδυνη χαλάρωση που παρατηρείται, λες και ο ιός αφορά μόνο τον τουρισμό.

«Δεν εισακούονται τα μηνύματά μας, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, το ξέρετε, το λέμε κάθε μέρα. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τις διάφορες εστίες που υπάρχουν στη χώρα μας, αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα. Από την άλλη, έχουμε και σχετικά καλά δεδομένα από την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, δηλαδή βλέπουμε ότι τα κρούσματα που ανιχνεύονται στα αεροδρόμια δεν είναι άσχημα, είναι αυτά που περιμέναμε. Ελέγχθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Έχουμε, όμως, τα προβλήματα της συμμόρφωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα», δήλωσε στο Open ο καθηγητής.

Συσσωρεύσεις κόσμου και συγχρωτισμοί

Και συνέχισε, με μια επισήμανση: «Τα μέτρα δεν τηρούνται, το θέμα της απόστασης το έχουμε αφήσει πολύ πίσω, υπάρχουν συσσωρεύσεις κόσμου και συγχρωτισμοί παντού, η χρήση μάσκας παντού επίσης δεν τηρείται, ενώ είναι από τα βασικά μέτρα σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα να ξαναφέρει σιγά σιγά την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων».

  • Δείτε τις δηλώσεις του καθηγητή Χ. Γώγου:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here