Κορονοϊός: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Ο φόβος έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι, παράλληλα με το άνοιγμα του Τουρισμού, οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός από τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από την Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • Καταστήματα τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, φούρνους)
  • Καταστήματα λιανικής
  • Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στη Θεσσαλονίκη.

«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ