Kορονοϊός – Συναγερμός στην Ισπανία: 905 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο


H Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 905 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, με τις περιφέρειες της Καταλονίας, της Αραγονίας και της Μαδρίτης να έχουν τα περισσότερα από αυτά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 280.610, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.828 από χθες και σε αυτόν περιλαμβάνονται επίσης τα αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν ήδη αποθεραπευτεί.

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός δεν είναι γρίπη

Ο κορονοϊός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις, ξεκαθάρισε ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα (28/07) κατά του εφησυχασμού αναφορικά με τη μετάδοση του νέου κορονοϊού κατά τη θερινή περίοδο του βόρειου ημισφαιρίου, λέγοντας ότι ο ιός δεν συμπεριφέρεται σαν τη γρίπη που συνηθίζει να ακολουθεί εποχικές τάσεις.

«Ο κόσμος συνεχίζει να σκέφτεται για τις εποχές. Αυτό που χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι αυτός είναι ένας νέος ιός και… ότι αυτός συμπεριφέρεται διαφορετικά», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ζητώντας να υπάρξει επαγρύπνηση στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιβραδυνθεί η μετάδοση που εξαπλώνεται μέσω μεγάλων συναθροίσεων.

Προειδοποίησε επίσης να μη σκέφτεται κανείς με όρους κυμάτων του κορονοϊού, λέγοντας: «Πρόκειται να είναι ένα μεγάλο κύμα. Πρόκειται να έχει κάποιες διακυμάνσεις», συμπληρώνοντας ότι το καλύτερο είναι να αμβλυνθεί και να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας μικρές διακυμάνσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ