Η Κεντρική Μακεδονία επιστρέφει σταδιακά στην… κανονικότητα μετά την αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας του Νοεμβρίου


Εργοτάξια θυμίζουν ορισμένες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τη μεγάλη θεομηνία του Νοεμβρίου του 2019.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, σε πολλά σημεία της Πιερίας και σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης, τους δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνας και Βόλβης, όπου πλέον τα ρέματα είναι καθαρά, όπως και το οδικό δίκτυο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και στις ανάγκες πυροπροστασίας και στις ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών που είχαν πληγεί.

Στον Δήμο Δέλτα, παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η ενίσχυση του αναχώματος του Καλοχωρίου, που είναι κομβικό για την προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής στον κάμπο του Αξιού.

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεχίζει με συνεργεία της τις εργασίες σε άλλες τρεις περιοχές που είχαν ανάλογα προβλήματα και κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη θεομηνία του προηγούμενου Απριλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αποκαταστάσεις στο Άγιον Όρος, όπου οι ζημιές ήταν τεράστιες και σε υποδομές αλλά και σε δρόμους που κόπηκαν κυριολεκτικά στα δύο.

Τέλος, εργασίες αποκατάστασης γίνονται στον Δήμο Λαγκαδά και συγκεκριμένα για την αποκατάσταση των ζημιών στον δρόμο προς το Αρδαμέρι, αλλά και στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ