Αναβαθμίζονται οι σχολικές καθαρίστριες: Εντάσσονται στους δήμους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Χαρμόσυνα τα νέα για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, καθώς με νέα τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αναβαθμίζονται ποικιλοτρόπως.   

Παράλληλα, με ξεχωριστές τροπολογίες καλύπτονται οι σχολικοί τροχονόμοι και για την περίοδο της καραντίνας, ενώ ρυθμίζεται και η μεταφορά των μαθητών για το προσεχές σχολικό έτος. Οι εν λόγω τροπολογίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Με την πρώτη τροπολογία, η καθαριότητα των σχολείων περνά στους δήμους και το αναγκαίο προσωπικό θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι συμβάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου που θέτει η νομοθεσία, είναι εκτός ΑΣΕΠ και αποκλείεται η μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αναφορικά με τους σχολικούς τροχονόμους, με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καταβάλλεται στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους η μηνιαία αποζημίωση για τα έξοδα κίνησής τους και κατά το διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω του κορωνοϊού. Η διάταξη ισχύει από την 1η Μαρτίου 2020.

Η μεταφορά των μαθητών

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021, με μία σειρά προϋποθέσεις, δίνεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων του προηγουμένου έτους έως 30 Ιουνίου 2021 και η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών να προχωρά σε αναθέσεις στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων, προκειμένου να καλύψει νέες ανάγκες που προέκυψαν μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here