Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Ιερά Μόνη Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυση Αττικης τροποποιεί το πρόγραμμα εορτασμών στις 10 Αυγούστου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Μονής:

«Σας γνωρίζουμε ότι εφέτος λόγω της πανδημίας στην εορτή της μνήμης της Αγίας η μόνη μας δεν θα ανοίξει την κεντρική πύλη της

Η μνήμη της Αγίας μας θα εορταστεί εφέτος μόνον με την αδελφότητα της μονής μας η οποία και θα ευχηθεί σε όλους όσοι επικαλούνται τη χάρη της και σε όλο τον κόσμο .

Δεν θα επιτραπεί να διανυκτερεύσουν προσκυνητές εντός της μονής όπως γινόταν στην εορτή της Αγίας μας κάθε χρόνο .

Η εορτάζουσα μονή μας θα παραμείνει ανοιχτή όπως αναφέρεται κατωτέρω :

Παραμονή της εορτής Κυριακή 27 Ιουλίου (ν.ημερ.9 Αυγούστου ) το προσκύνημα θα γίνει όπως γίνεται καθημερινά από τη θύρα της δυτικής πλευράς της μονής από 8 το πρωί έως 9 το βράδυ, οπότε και θα κλείσει η μόνη και θα ανοίξει πάλι ανήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου (ν.ημερ.10 Αυγούστου) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ .

Και τελικά η ιερά λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Αγίας στον ανοιχτό χώρο της Λυκοβρύσεως δεν θα γίνει.

Γι’ αυτό ας γνωρίσουν όλοι ότι στο διήμερο αυτό θα δυσκολέψει κατά πολύ το προσκύνημα σας και θα πρέπει να γνωρίζεται ότι θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας ,δηλαδή η τήρηση αποστάσεων.

Οπότε για να πραγματοποιήσετε αυτές τις δυο ημέρες το προσκύνημα σας πρέπει να αναμένεται επί ώρες εις την σειρά των αποστάσεων επειδή Φύλαξη και Αστυνομία θα παρακολουθεί τη τάξη.

Όσοι θα έρθουν με ΙΧ δικά τους η τροχαία θα τα απομακρύνει από το πάρκινγκ της μονής για να μείνει ελεύθερος ο χώρος για το πλήθος των προσκυνητών που θα αναμένει…»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ