Τσακρής: «Οι γάμοι και τα βαφτίσια μπορεί να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού»


Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας αλλά και έκανε λόγο για ριμπάουντ του πρώτου επιδημιολογικού κύματος, σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6.

Ο κ. Τσακρής τάχθηκε υπέρ της χρήσης προστατευτικής μάσκας αλλά και των ενδελεχών εργαστηριακών ελέγχων για να υπάρχει η εικόνα της εξάπλωσης του ιού σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. 

Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες, ο καθηγητής μικροβιολογίας απάντησε ότι υπάρχει αυτή η σκέψη όμως αυτό που δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία, είναι οι γάμοι και τα βαφτίσια, εκδηλώσεις που μπορούν να αποτελέσουν πιθανές υπερμετάδοσης. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε επίσης γίνεται στοχευμένη προσπάθεια τη διαδικασία ανίχνευσης κρουσμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος τόσο στους συμπτωματικούς όσο και στους ασυμπτωματικούς, ιδίως το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προστατευθεί με τους  μικρότερους κλυδωνισμούς  στην οικονομία και προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την επιτήρηση των αναπνευστικών λοιμώξεων και της γρίπης από το φθινόπωρο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ