Κάτοικος τη Μόριας καταγγέλλει: «Η κυβέρνηση επιτάσσει τα κτήματα όσων δεν θέλουν να τα νοικιάσουν για ψίχουλα»


Η Κυβέρνηση με σκοπό την επέκταση του ΚΥΤ στη Μόρια, προχωράει σε επίταξη των κτημάτων όσων δεν δέχονται να δώσουν προς ενοικίαση τα κτήματα τους, στις τιμές που προτείνει.

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής, πραγματοποίηθηκε συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με 20 ελαιοκτηματίες της περιοχής όπου βρίσκεται το ΚΥΤ Μόριας για μίσθωση των κτημάτων στο ποσό των 160 ευρώ για κάθε στρέμμα.

Περίπου 10 ελαιοκτηματίες δέχτηκαν την συμφωνία με αυτό το ποσό, ενώ οι υπόλοιποι εξέφρασαν την αντίδρασή τους χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τα χρήματα της μίσθωσης. Σε αυτούς που διαφώνησαν, υπήρξε ενημέρωση ότι θα ακολουθήσει επίταξη των κτημάτων… χωρίς αποζημίωση. 

Μόνιμος κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό:

«Το πρώτο βήμα για τη μετατροπή της Λέσβου σε αποικία και την οριστική απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας στο νησί έγινε χτες. Στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την Αθήνα, συναντήθηκαν με περίπου 20 ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ, προσφέροντας τη δυνατότητα μίσθωσης της ιδιοκτησίας τους προς 160 ευρώ το στρέμμα. Για όσους αρνηθούν θα ακολουθηθεί ο δρόμος της επίταξης χωρίς αποζημίωση. Στόχος η δημιουργία της κλειστής (εδώ γελάμε) υπερδομής – τέρας των 250 στρεμμάτων. Οι τοπικοί άρχοντες προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν τίποτα, στον τοπικό τύπο επίσης σήμερα δεν αναφέρεται το παραμικρό».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ