Μάτι 2020: Η μαύρη γραβάτα του Πρωθυπουργού και η μαύρη σελίδα στις έρευνες για τους υπαίτιους της τραγωδίας (video)


Με μαύρη γραβάτα εμφανίστηκε στο Μάτι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε ένα τριαντάφυλλο στο μνημείο των αδικοχαμένων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου του 2018. Μαζί του και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Α. Κενεβέζος, με τον οποίο ανακοίνωσαν δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ύψους 11εκ. ευρώ, για την αναγέννηση της περιοχής.

Από αυτά, 8εκ. ευρώ θα διατεθούν για την ανέγερση οικιστικών μονάδων για τις ευπαθείς ομάδες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν μπορούν να να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων της Εκκλησίας και 3εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής, κάτι που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί, σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.

Η μαύρη σελίδα στις έρευνες της τραγωδίας

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον τόπο της τραγωδίας, να αναφέρουμε ότι η έρευνα για την υπόθεση και τον καταλογισμό ευθυνών, περνά από… 40 κύματα.

Από τη μια, η εισαγγελική άρνηση για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βάρος κάποιον εκ των κατηγορουμένων.

Ο Εισαγγελέας με βάσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αρνήθηκε την αναβάθμιση, κρίνοντας πως για την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης (για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος), απαραίτητη και βασική προϋπόθεση αποτελεί ο δόλος, κάτι που, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς δεν προκύπτει ούτε από τις καταθέσεις, ούτε από την πραγματογνωμοσύνη που συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό αίτημα του ανακριτή.

Από την άλλη, η επιβράβευση με προαγωγές, ανώτατων αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι φέρονται ως αρνητικοί πρωταγωνιστές (βάσει της εισαγγελικής έρευνας και του υλικού που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρινιέρης είναι εκ των βασικών υπαιτίων) την ημέρα της τραγωδίας.

Ο Χαράλαμπος Χιώνης, τότε διοικητής Ανατολικής Αττικής, τοποθετήθηκε κλαδάρχης, ο Δαμιανός Παπαδόπουλος, τότε διοικητής Νέας Μάκρης, τοποθετήθηκε διοικητής Ανατολικής Αττικής, ενώ ο Χρήστος Γκόλφινος τότε υποδιοικητής του 199 τοποθετήθηκε Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασοπυρόσβεσης

Και αυτά εν μέσω απειλών και εκβιασμών, βάσει των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε μια μεγάλη επιχείρηση συγκάλυψης, προκειμένου ανώτατοι αξιωματικοί να μην αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες:

Νέες αποκαλύψεις και νέες καταγγελίες για την τραγωδία στο Μάτι: «Τα στοιχεία έφτασαν… μαγειρεμένα στην Εισαγγελία»

Ο Δ. Λιότσιος πριν από ένα χρόνο είχε καταγγείλει απόπειρα δολοφονίας του και ζητούσε αστυνομική προστασία

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ