Οικονομικό «σωσίβιο» προσφέρει η δουλειά του ναυαγοσώστη με μισθό από 1.000 έως 1.200 ευρώ

Σε μια καλοκαιρινή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, με τον τουριστικό κλάδο να δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το επάγγελμα του ναυαγοσώστη ακτής φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά και πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

«Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, ταρακουνήθηκε όλο το σύστημα του τουρισμού και πάρα πολλά παιδιά ανακάλυψαν τη ναυαγοσωστική, καθώς τα χρήματα που προσφέρει το επάγγελμα δεν τα βρίσκεις εύκολα. Αν και στους ναυαγοσώστες πισίνας υπάρχει σημαντική ανεργία, λόγω των ξενοδοχείων που δεν άνοιξαν, στους ναυαγοσώστες ακτής υπάρχουν τεράστια κενά. Εάν υπήρχαν και άλλα παιδιά, θα τοποθετούσαμε και άλλους ναυαγοσώστες. Γενικά το επάγγελμα αυτό, ο συγκεκριμένος τομέας, πήγε φέτος πάρα πολύ καλά» εξήγησε ο Νίκος Γιοβανίδης, ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ).

Κάλεσε, μάλιστα, νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αυτό τον τομέα να ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, καθώς, όπως υπογράμμισε, αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις ακτές και αυτό θα φέρει μια «έκρηξη» αύξησης των θέσεων ναυαγοσωστών ακτών.

«Απευθυνόμαστε σε παιδιά άνω των 18 ετών. Δεν χρειάζεται να είναι δεινοί κολυμβητές, απλώς μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, που είναι από 15 ημέρες έως έναν μήνα, και να περάσουν από τις εξετάσεις που ορίζει το υπουργείο. Όταν ονομαστούν ναυαγοσώστες ακτής, μπορούν να εργαστούν» σημείωσε, επισημαίνοντας πως «ένας ναυαγοσώστης ακτής λαμβάνει μισθό από 1.000 έως 1.200 ευρώ και τη διαμονή του».

Δείτε ακόμα: Φύλακες -άγγελοι! Έξι ζωές μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να σώσουν δύο ναυαγοσώστες στην Κρήτη

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here