Δικαστικό Συμβούλιο για Παπαγγελόπουλο: Κληρώθηκαν τα μέλη του από τη Βουλή


Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα ελέγξει την αίτηση ακυρότητας της Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ αδικήματα, κλήρωσε την Πέμπτη (30/07) σε δημόσια συνεδρίαση η Βουλή.

Τα εννέα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου θα κρίνουν τις ενστάσεις που έχει υποβάλλει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και Πηνελόπη Παρτσαλίδου-Κομνηνού, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης και ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

Ακόμη κληρώθηκε ως ασκών καθήκοντα Εισαγγελέα, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, ενώ ως αναπληρωτής της κληρώθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Ως αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου εξελέγησαν τα μέλη του Αρείου Πάγου, Παρασκευή Καλαϊτζή και Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, καθώς και ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος.

Να σημειωθεί ότι από το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκαν στη Βουλή 46 ονόματα δικαστών, εκ των οποίων οι 5 είναι αντιπρόεδροι και οι 41 σύμβουλοι Επικρατείας. Από τον Άρειο Πάγο διαβιβάστηκαν 45 ονόματα δικαστών, εκ των οποίων οι 2 είναι αντιπρόεδροι και οι 43 αρεοπαγίτες.

Στην κλήρωση είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι δικαστικοί, οι οποίοι μετά τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, (ημερομηνία που συστάθηκε η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής) δεν προήχθησαν σε ανώτερο δικαστικό βαθμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ