Η δολοφονία της 27χρονης Τουρκάλας από τον πρώην σύντροφό της, ευαισθητοποίησε την Κατερίνα Ζαρίφη


Ένα νέο challenge έχει ξεκινήσει στο Instagram με την ονομασία «women supporting women». Σκοπός του νέου challenge είναι να δείξουν οι γυναίκες την εκτίμηση αλλά και τον σεβασμό που τρέφουν, στο γυναικείο φύλο.

Αφορμή για τη δημιουργία του, ήταν ο τραγικός θάνατος μίας 27χρονης γυναίκας από την Τουρκία, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Πολλές γυναίκες διάσημες και μη, έχουν δημοσιεύσει ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τον εαυτό τους, στο Instagram, δείχνοντας την στήριξή τους με τα hasthags #ChallengeAccepted και #WomenSupportingWomen.

Υποστηρίζοντας αυτή την ωραία ενέργεια, η Κατερίνα Ζαρίφη δέχτηκε την πρόκληση και και ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα:

«Είμαστε ασπρόμαυρες γιατί το χρώμα δεν έχει σημασία…
Οι γυναίκες δολοφονούνται.
Οι γυναίκες κακοποιούνται
Οι γυναίκες όμως έχουν φωνή

Αυτό το challenge ξεκίνησε από το τραγικό συμβάν μιας ακόμα δολοφονίας μιας 27χρονης Τουρκάλας απ τον πρώην σύντροφο της.
Γιατί? Γιατί έτσι.

Οι γυναικοκτονίες είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα στη γειτονική χώρα, όπου νέα περιστατικά ξυλοδαρμού και δολοφονιών εις βάρος γυναικών σημειώνονται σε καθημερινή βάση. Μόλις τους πρώτους έξι μήνες του 2020, 146 γυναίκες συνολικά έχουν δολοφονηθεί, ενώ από το 2012 ο αριθμός των γυναικοκτονιών έχει διπλασιαστεί, κυρίως λόγω έλλειψης σοβαρών αποτρεπτικών κυρώσεων καθώς και μιας σειράς κυβερνητικών πολιτικών που προστατεύουν τους άνδρες θύτες.

Οι γυναίκες είναι ΕΔΩ
@parthena_chorozidou_ @klelia_pantazi

#challengeaccepted #womensupportingwomen #girlpower #stopkillingwomen»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ