Καιρός: «Ψήθηκε» η χώρα – Πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας τις επόμενες μέρες


Καιρός τώρα: Σε πολύ υψηλά επίπεδα, ανήλθαν για μία ακόμα ημέρα οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης  σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στην Παραλία Αχαΐας, όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 39,8 βαθμούς.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Πού θα δείξει 40 βαθμούς το θερμόμετρο την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA κ. Γιάννη Καλλιάνο τις επόμενες 72 ώρες θα βρεθούμε κάτω από πολύ θερμές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ένα ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας.

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και κυρίως αύριο, που θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου, τους 37-38 η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αγγίξει και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ