Ένας Πατρινός στη NASA: Ο 18χρονος Διονύσης Γάκης 3ος στους μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας!

Μία μοναδική εμπειρία ζωής έχει τη δυνατότητα να ζήσει ένας Πατρινός μαθητής, ο οποίος κατέκτησε το 3ο βραβείο στους μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και απέκτησε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε… camp της NASA!

Ο 18χρονος Διονύσης Γάκης, απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Πατρών, που θα είναι από τον Σεπτέμβριο φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα στελεχώσει επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά την Εθνική Ομάδα Αστρονομίας στον προσεχή Παγκόσμιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής (Global e-Competition on Astronomy and Astrophysics), ο οποίος θα γίνει ηλεκτρονικά, αντί της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Σημειώνεται ότι στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες τού είχε απονεμηθεί εύφημος μνεία, ενώ είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο ετήσιος απολογισμός της φετινής χρονιάς από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας Ωρίων είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε βραβεία και σε συμμετοχές στις ηλεκτρονικές τάξεις, όπου μετέχουν 188 μαθητές. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν φέτος λόγω της καραντίνας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορvνοϊού, οι έφηβοι πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις στους μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας.

Φυσικά, είχαν την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Αργύρη Δρίβα, καθηγητή Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλους του Δ.Σ. του Ωρίωνα, αλλά και την υποστήριξη της Ευτυχίας Βασιλείου, φοιτήτριας στο Φυσικό Αθήνας, και της Αγγελίνας Μπανιά, φοιτήτριας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που και οι δύο είναι βραβευμένες με μετάλλια σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Να σημειωθεί ότι τρεις μαθητές λυκείου και άλλοι τρεις γυμνασίου πήραν το εισιτήριο για να συμμετάσχουν στην επόμενη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας Νέων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ