Χωρίς κλιματιστικά, (παρά τα 40αρια), αναγκάζονται να δουλεύουν οι υπάλληλοι στα Δικαστήρια της Αθήνας

Με τη βλάβη στο σύστημα κλιματισμού να μην έχει αποκατασταθεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι υπάλληλοι των Διοικητικών Δικαστηρίων στην Αθήνα αναγκάζονται να εργάζονται σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτό αναφέρει σε καταγγελία της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία των κλιματιστικών είναι προβληματική. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στα Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών στις 9 το πρωί της Παρασκευής 31/7, ζητώντας την έγκριση δαπάνης για αντικατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων στο κτίριο της Αθήνας, καθώς και την άμεση αντικατάσταση όλων των παραθύρων, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα ανοίγματος.

Αντίστοιχα προβλήματα, εξάλλου, είχε καταγράψει προ ημερών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), που σε ανακοίνωσή του μιλούσε για σοβαρές ελλείψεις στις εξετάσεις των ασκούμενων δικηγόρων. «Για μια ακόμη χρονιά παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις στις εξετάσεις ασκουμένων δικηγόρων που διοργανώνει φέτος το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο κτήριο της Σιβιτανιδείου σχολής. Οι αίθουσες στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν κλιματισμό, υπάρχουν ελλείψεις σε θρανία, αλλά και σε αντισηπτικά, ενώ ακόμα και ο αριθμός επιτηρητών είναι ανεπαρκής», σημείωνε.

Καταβάλλουν παράβολο

Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Παρότι οι συμμετέχοντες ασκούμενοι καταβάλλουν παράβολο στις εξετάσεις, και επομένως υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων, καλείται ο Δικηγορικός Σύλλογος να εισφέρει προσωπικό, τόσο για την κάλυψη του απαιτούμενου αριθμού επιτηρητών, όσο και για την εν γένει υποστήριξη των εξετάσεων, ενώ η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων προμηθεύτηκε ανεμιστήρες, μπουκάλια νερού και αντισηπτικά, προκειμένου να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες για τους εξεταζόμενους».

Για το λόγο αυτό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δικαιώνεται πλήρως η θέση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που έχει σταθερά ζητήσει να περιέλθει με νομοθετική ρύθμιση η ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων στα αρμόδια συλλογικά όργανα του δικηγορικού σώματος. «Δυστυχώς, στην τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, παρότι τέθηκαν υπόψη του Υπουργείου οι σχετικές διατάξεις, εντούτοις δεν συμπεριλήφθηκαν στο κατατεθέν νομοσχέδιο. Η διαχρονική αβελτηρία και οι δυσλειτουργίες κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων καθιστούν, πλέον, περισσότερο επιτακτική από ποτέ την άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here