Ανεκτίμητο θησαυρό είχε στην κατοχή του ο αρχαιοκάπηλος που συνελήφθη στην Πάτρα

Έναν εντυπωσιακό αρχαιολογικό θησαυρό είχε στην κατοχή του ο 57χρονος, που συνελήφθη, πριν απο μερικές ημέρες, από στελέχη του λιμεναρχείου Πάτρας, καθώς εντοπίστηκαν στις αποσκευές του δεκάδες αρχαία νομίσματα.

Ωστόσο, όπως, διαπιστώθηκε στην συνέχεια, ο αρχαιοκάπηλος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και άλλα αρχαία αντικείμενα. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αλλά και σκάφη ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου Κ-9, περισσότερα από 299 νομίσματα, εκ των οποίων 16 χρυσά, 92 αργυρά και 191 χάλκινα, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι τύπου GLOCK 19, τρεις γεμιστήρες, 171 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερις πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 20,2 γραμμαρίων, 20 μήτρες πιθανόν νομισμάτων, τέσσερις βυζαντινές σφραγίδες, ένα χρυσό βυζαντινό νόμισμα σε μενταγιόν, μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, σε μεταξωτό πλαίσιο, η οποία χρονολογείται στα τέλη 19ου αιώνα, ένα ζεύγος χρυσών ενωτίων, ένας βυζαντινός σταυρός πιθανόν λειψανοθήκη, καθώς και πληθώρα διαφόρων ιερατικών σκευών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ