Ο κορωνοϊός «χόρεψε» τον Ησαΐα στην Θεσσαλονίκη! Θετικός ο γαμπρός, κόλλησε 11, στα κάγκελα οι υπόλοιποι καλεσμένοι


Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο οποίο όπως όλα δείχνουν «διασκέδαζε» και ο κορωνοϊός!

ΓΩΓΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο γάμος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στην Θεσσαλονίκη και ακολούθησε γαμήλιο γλέντι, με 150 καλεσμένους σε κέντρο διασκέδασης στους Αμπελόκηπους. Όμως, τρεις ημέρες μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την επομένη ημέρα ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Ένα 24ωρο μετά, περισσότερα από 10 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα. Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, πρόκειται για τον 35χρονο γαμπρό και δύο καλεσμένους. Και οι τρεις εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο διαθέτει τμήμα Covid-19. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Τέρμα τα κλαρίνα…με μέτρο τα κοκτέιλ

Για τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν ώστε να αποφύγουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του φονικού ιού μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος ανεφερε πως τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να γίνουν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα μαζεύονται στους διάφορους χώρους πχ να μην υπάρχει η ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των ανθρώπων σε ένα σουπερ μάρκετ ή σε μπαρ ή καφετερίες κέντρα διασκέδασης κλπ. «Επομένως αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω πχ από 50 ή 100 άτομα. Οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown δηλαδή σταματάνε την μετάδοση είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι».

μυκονος παρτυ

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε πως «εχουμε δει ότι κάποιοι κόλλησαν σε τέτοια πάρτι και ευτυχώς συνέβη σε χώρους που ήταν ελεγχόμενη κατάσταση δηλαδή σε υπηρεσίες, σε εργοστάσια. Αν όμως έχουμε κρούσματα ορφανά όπως αυτά που είδαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η ιχνηλάτηση θα γίνει σε ανθρώπους του συγγενικού τους περιβάλλον δεν ξέρουμε αν βρέθηκαν αν τα άτομα αυτά βρέθηκαν σε τέτοιους χώρους και αν βρέθηκαν δεν γίνεται ιχνηλάτηση προφανώς. Δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε ένα beach bar. To καταλαβαίνετε , είναι αδύνατο. Γι αυτό λέμε ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και αν γίνονται εκδηλώσεις τύπου διασκέδασης να τηρούνται όσο γίνεται καλύτερα τα μέτρα».

Απαγόρευση για πανηγύρια

Αναφορικά με τα πανηγύρια ο κ. Γώγος σημείωσε πως «κατά πάσα πιθανότατα δεν θα έχουμε πανηγύρια τον Αύγουστο. Αυτή θα είναι και η εισήγηση η δική μου αλλά και όλων νομίζω. Το πανηγύρι έχει πολύ κόσμο. Συνήθως εκατοντάδες και εκεί έχουμε ζητήσει να τηρούνται τα μέτρα και παραβιάζονται» ενω εξήγησε πως από τον καιρό που έχει συσταθεί η επιτροπή τα μέτρα, συστήνονται με βάση τους κοινωνικοικονομικούς παράγοντες και τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρακολουθούνται συνεχώς.

πανηγύρια

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ