Μετά την κατακραυγή για τις εικόνες ντροπής… ανάκληση αδειών στα ΜΜΜ 

Οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την έναρξη των θερινών δρομολογίων, «πίεσαν» την κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Απελπισμένοι, οι επιβάτες συνωστίζονται στα ΜΜΜ που επιτρέπεται να έχουν πληρότητα 65%, καταμεσής του καλοκαιριού και υπό ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας όπως δείχνουν έως τώρα τα στατιστικά των επιδημιολογικών ερευνών. Οι λοιμωξιολόγοι από πλευρά τους, μετά τις εικόνες με επιβάτες που προσπαθούν να μετακινηθούν στις εργασίες του «παστωμένοι» ο ένας πάνω στον άλλον, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι αυτές οι συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα για την διασπορά του κορωνοϊού. Άλλωστε, δεν είναι αρκετό να εστιάζουμε μόνο στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όταν η κατάσταση που επικρατεί σε λεωφορεία και μετρό είναι εξίσου επικίνδυνη. 

Μετά από πιέσεις της επιστημονικής κοινότητας, το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία χαρακτηρίζει δικαιολογημένα τα παράπονα πολιτών και ενημερώνει ότι από 1η Αυγούστου θα ισχύσουν νέα δεδομένα στα μέσα μεταφοράς για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

  • Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

«Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το υπουργείο υπενθυμίζει για άλλη μία φορά ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ