«Τσουχτερά» πρόστιμα σε επιβάτες που μπαίνουν σε… μισογεμάτα ΜΜΜ, την ώρα που τα δρομολόγια αραιώνουν!

«Πάτα με, να σε πατώ» είναι η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται, με τους επιβάτες να δηλώνουν εξαγριωμένοι, όχι μόνο με τα «λειψά» δρομολόγια, αλλά και με τους νόμους περί συγχρωτισμού που πάνε… περίπατο!

Παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες συμμορφώνονται με τα μέτρα και δεν κάθονται στις θέσεις που έχουν την ειδική ένδειξη, οι αποστάσεις είναι αδύνατον να κρατηθούν, καθώς η αραιότερη συχνότητα των θερινών δρομολογίων που έχει τεθεί σε ισχύ, μετατρέπει σε εφιάλτη τη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ γίνεται το «έλα να δεις», αφού ο χρόνος αναμονής σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τη μία ώρα(!), με αποτέλεσμα σε κάθε στάση να εισέρχονται αρκετά άτομα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που μειώνει ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια λόγω των θερινών αδειών, απειλεί με πρόστιμα τους πολίτες στην περίπτωση που υπερβαίνουν το 65% της χωρητικότητας του μέσου!

Πρόστιμο 150 ευρώ ανά παραβάτη

Τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης διάταξης επιφέρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού του 65%, καθώς και στον οδηγό του οχήματος ή συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε επιβάτες οι οποίοι δεν φέρουν μάσκα προστασίας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ